איך ההסברה עובדת תכל’ס?
א.עבודה מלמטה-bottom up המטיילים הישראלים מטביעים רושם חיובי במדינה ובאיזור בו הם מתנדבים ומראים ישירות וללא מתווכים את פני המדינה.
ב.לעמותה גוף יח”צ (mpr) הפועל בזירה הבין לאומית ודואג להפצת התמונות מהמשלחת דרך תשתית הניו מדיה והתקשורת העולמית.
ג.בוגרי המשלחת ייקחו חלק במשלחות הסברה של משרד החוץ ויציגו את הנעשה במשלחת ואת הפנים האמיתיות של בוגרי צה”ל .
מה זה פרויקט “עניי עירך” ?
אנו מאמינים כי קודם העזרה בחוץ עלינו לעזור בארץ או כמאמר התלמוד “עניי עירך קודמים לעניי עיר אחרת”..בחודשים שלפני יציאת המשלחת יתנדבו חבריה המיועדים עם נוער בסיכון בארץ.
ההתנדבות מתבצעת עם נערים בסיכון לפני גיוס מהערים לוד,קריית מלאכי וירושלים. עיקר מטרת ההתנדבויות שלנו עוסקות בחשיפה לצה”ל והכוונה לשירות צבאי משמעותי לנערים בסיכון מהפריפריה.
בנוסף מחזיקה העמותה מספר מלגות מנטורים בהם כל מנטור חונך נער בסיכון אישית (בנוסף להתנדבות הקבוצתית) ההתנדבות האישית היא על בסיס דו חודשי מטרת מלגות המנטורים היא ליצור התנדבות ארוכת טווח ואישית בה כל מנטור מהווה דוגמה ופועל להכוונת הנער בסיכון לשירות צבאי משמעותי.העמותה שמה דגש על נוער יוצא אתיופיה מהפריפריה
זה נשמע לא פשוט איך זה קורה בפועל?
הכלל הכי משמעותי שלנו הוא לא להמציא את הגלגל מחדש גם בהתנדבות פנים וגם בהתנדבות חוץ אנו מקימים שיתופי פעולה פוריים עם ארגוני סיוע מקומיים אשר דרכם מתבצעת ההתנדבות
התנדבות פנים:
לוד-עמותת מניפה לסיוע לנערים בסיכון
קריית מלאכי-משפחתון אור שלום
ירושלים-עמותת חלו”ן לסיוע לנערים בסיכון
התנדבות חוץ:
1.כל התנדבות שלנו יוצאת בשיתוף פעולה מלא עם הקונסוליה הישראלית המקומית.
הימצאות של בית חב”ד במקום התנדבות מהווה תנאי סף לבחירת מקום ההתנדבות .בית חב”ד מסייע לנו לוגיסטית תיאומית וכיו”ב
2.חבירה ארגונים מקומיים והתנדבות בשיתוף פעולה מלא עמם.גם החבירה לארגון מקומי והשת”פ עמו מהווים תנאי סף לבחירת מקום ההתנדבות. לדוגמא במשלחת הקרובה-הודו ספטמבר 14 אנו עובדים מול ארגון “גבריאל פרוג’קט” הפועל לסיוע בשכונות העוני הקשות של מומבאי וכל העבודה,התיאומים וההתנדבות מתבצעת תוך שת”פ מלא איתם.
מה עושים בפועל במשלחת?
במשלחת הודו הקרובה נתמקד במספר פרויקטים:
1.שיפוץ בית יתומים בשכונת הסלאמס במומבאי
2.מתן שיעורי הגנה עצמית לנערות בי”ס אלראלי 3 שעות דרומית למומבאי(חשוב לציין כי שיעור מקרי האונס בהודו הוא מהגבוהים בעולם)
3.בניית בור מים מלאכותי לכפר צפונית למומבאיי שנכון להיום שותים בו מים מזוהמים ושיעור תמותת הילדים בו כתוצאה מכך גבוה במיוחד.
חשוב לציין כי כל ההתנדבויות הנ”ל עלו מהארגונים המקומיים עצמם.
כמה משלחות יוצאות בשנה?
בשנתנו הראשונה(2014) אנו מוציאים משלחת אחת בלבד.המשלחת יוצאת להודו בתחילת חודש ספטמבר ונמשכת שבועיים עם מספר של 20 חברים(מקסימאלי) גם בשנת 2015 אנו מתכננים לעמוד על משלחת אחת .משנת עבודה 2016 אנו גדלים לשני משלחות המתפרסות על שתי יבשות וב2018 אנו מתכננים להוציא 3 משלחות לשלושת היבשות הרלוונטיות(אסיה-מזרח רחוק , אפריקה , דרום אמריקה). ייתכנו הקדמות בלוזי”ם.
מהם תנאי הסף לקבלה למשלחת?
כעמותה ששמה לה למטרה להציג את חיילי צה”ל בעולם באור אחר מן המתבקש הוא שכלל חבריה יהיו בוגרי שירות צבאי. העמותה פונה ללוחמים ותומכי לחימה כאחד. בוגרי שירות לאומי ומסגרות מקבילות אינם יכולים לקחת חלק במשלחת. בנוסף הגיל המקסימאלי למשלחת הוא 30 (ניתן לפנות לוועדת חריגים לבוגרי גיל 30)
שבועיים זו לא תקופה קצרה מדי?
העמותה שמה לה למטרה להיות אטרקטיבית לכל מטייל ישראלי וככזו עלינו להגדיר תקופת התנדבות שתוכל לפנות למרבית התרמילאים הישראלים בשונה משאר הגופים הפועלים להתנדבות בת כמה חודשים. אם ברצוננו למנף את המסה האדירה של אלפי התרמילאים המטיילים בחו”ל לטובת זה הרי שעלינו להגדיר תקופת זמן שתאפשר תרומה משמעותית מחד ותהא אטרקטיבית לכלל התרמילאים מאידך.
יש לכם אישור ניהול תקין?
אישור ניהול תקין ניתן לקבל מרשם העמותות רק לאחר פעילות של שנתיים. לעמותה אין עדיין וותק זה .(העמותה מאושרת רשמית במדינת ישראל מאז חודש נובמבר 2013)
האם אתם מחלקים משכורות בעמותה?
לא.העמותה מוכרת והצהירה רשמית כי אין היא מחלקת כל משכורת שהיא וכל העבודה של חבריה הינה בהתנדבות מלאה. בשונה משאר העמותות העמותה אף לא נותנת החזרי נסיעה. ולא תשלומים לחברי הוועד . אפילו אנשי הצוות משלמים מכיסם חלק ניכר מעלויות הטיסה